TALLBARR Bra naturmedel vid bl a trötthet.

Pinus Sylvestris   Vår Vanliga Tall
Jag citerar ur ''Örtagubbens 25 Underbara Läkeörter''
Karl XII:s livmedicus, Erbenius, förstod tallabarrens värde då det gällde att rädda soldaterna från skjörbjugg. Medan svenskarna förde krig mot ryssarna under fälttåget i Ukraina år 1708–1709 blev soldaterna svårt angripna av skjörbjugg. Men genom Erbenius råd till dem att dricka té på barr botades även de svåraste fall av skjörbjugg, och de soldater som ej haft denna sjukdom förskonades ifrån den, då de drack té på barr. 
Kolonisterna i nordliga Amerika på 1700-talet blev även svårt ansatta av skjörbjugg. De infödda däremot led aldrig av denna sjukdom, trots att de under åtta månader av året ej erhöll grönsaker. Man tillskrev detta, att de tillredde ett öl av gran eller tallbarr. Detta var deras vanligaste dryck. 
Tillagningen av detta hälsobevarande té är mycket enkel. Plocka några nävar färska barr. Stöt sönder dem. Slå kokande vatten på och låt det stå och draga till det doftar starkt. På detta enkla sätt får man ett té, som har blivit beprövat sedan gamla tider, och befunnits bättre än mången dyrbar medicin.” Vetenskapsmän har utfört analyser över C-vitaminhalten hos olika sorters barr. Man har funnit, att den är högst hos tall, högre än hos apelsiner. 
Så här i vintertid är det intressant att notera att tallbarren är som mest C-vitaminrika mitt i vintern. 

Tall är verksamt som läkemedel (inte bara som C-vitamintillskott)! 
Historiskt har den använts för bronkit, förstoppning, gikt, hemorrojder, tarmparasiter, stela leder, reumatism, svullna körtlar i hals lungor och ljumskar, svårigheter att gå …. 
Jag ordinerar den (bara om symptomen passar) för olika utmattningstillstånd, hypothyreos, Cushings sjukdom, binjurebarksinsufficiens, me/cfs, fibromyalgi, sarkoidos och astma. 
Här kommer några exempel på symptom som en person som har nytta av tall  som läkemedel kan ha. Personen är trött, rent av utmattad. Hon/han är ömtålig i kroppen, har ont av beröring, får blåmärken av den minsta stöt. Benen känns tunga, stukar lätt fotleder, svaga fot- och handleder. Har ofta en ytlig andning och hostar ofta upp slem. Urinen luktar ofta starkt och personen behöver kissa ofta. 
Personen lever i frustration, vill alltid mer än dom 

10 sätt att minska cancerframkallande ämnen

10 sätt att dramatiskt minska exponering för cancerframkallande ämnen!

"Även om det är omöjligt att undvika alla gifter och cancerframkallande ämnen som omger dig, finns det några enkla, men effektiva åtgärder du kan vidta som kraftigt kommer att minska din exponering för giftiga ämnen. Göra dessa smärtfria justeringar kan sänka din risk för nästan alla typer av cancer och en hel del andra sjukdomar. Nyckeln till denna lista är att varje produkt utsätter dig för kemikalier eller cancerframkallande ämnen på daglig bas. Genom att eliminera dem kan du faktiskt skära ner en stor majoritet av din exponering av kemikalierna i din vardag.

1. Köp ekologiska livsmedel

Genom att gå ekologiskt, är du inte bara nära till att undvika bekämpningsmedel, du undviker även andra artificiella ingredienser och skadliga konserveringsmedel.

2. Filtrera ditt kranvatten

Kranvatten innehåller arsenik, fluorid och klor, vilka alla är mycket giftiga. Med hjälp av ett vattenfilter för ditt dricksvatten är en bra start. Kroppen absorberar en stor mängd vatten genom huden under dusch och bad. Ett bra alternativ är att installera ett helt filter i huset som kan ta bort 99 procent av dessa kemikalier.

3. Ta bort kvicksilverfyllningar ur munnen

Kvicksilver är mycket giftigt och de gamla fyllningar i munnen kan påverka vår hälsa. Om du bestämmer dig för att ta bort din kvicksilverfyllning, var säker på att hitta en tandläkare som har kompetens inom detta område.

4. Gör din egen deodorant

Deodoranter och antiperspiranter innehåller farliga kemikalier inklusive aluminium, parabener, propylenglykol, FD & C-färger, talk och mer. Gör din egen naturliga deodorant är lika enkelt som att blanda kokosolja, bakpulver och sheasmör. Alternativ använd Alunsten hämmar illaluktande svettningar suveränt. Hur du gör egen deo kan du närmare läsa här: Så gör du naturlig deodorant enkelt.

5. Köp naturlig tandkräm och munvatten

Fluor är mycket giftigt och bör inte sväljas. Många tandkrämer och munvatten innehåller fluor, triklosan, sackarin och artificiella färger såsom FD & C Blue # 1. Undvik dessa ingredienser genom att köpa naturliga tandkräm och munvatten. Du kan också göra din egen munvatten med vatten, bakpulver och havssalt, och en droppe pepparmynta eller tea tree olja. Alternativ använda den naturliga träpinnen som komplement till naturlig tandkräm.

6. Köp naturlig bodywash, schampo och balsam. Finns en hel del att välja och vraka bland här.

Undvik ingredienser inklusive triklosan, doft, PEG, cetearet, polyeten, DMDM-hydantoin och parabener inklusive propyl, isopropyl, butyl, isobutyl.

7. Gör dina egna naturliga hem rengöringsmedel

Rengöringsmedel som AJAX, Lysol, blekmedel och liknande producerar mycket giftiga ångor. De kan ersättas av en enkel och billig blandning av vinäger och citron. Det finns många enkla recept för giftfria, hemlagad rengöringsmedel man kan läsa om på nätet. Under blogginlägget Så gör du naturliga rengöringsmedel får du bra tips.

8. Köp naturlig tvättmedel

De flesta tvättmedel lämnar kemikalierester på kläderna som absorberas av huden. Uundvik tvättmedel som inkluderar linjära alkyl natrium sulfonater, petroleumdestillat, fenoler och natriumhypoklorit (hus blekmedel).

9. Använd inte mikrovågsugnen

Mikrovågor dödar mat, rätt och slätt. Det sätt att laga mat är onaturligt. Använd istället din ugn, spis eller brödrost.

10. Begränsa din användning av mobiltelefon

Strålningen från mobiltelefoner kan orsaka cancer. Begränsa din användning av mobiltelefon och försök att använda handsfree alternativ som Bluetooth och högtalartelefonen när det är möjligt.

Några andra bra tips att inkludera är:

– Använd naturlig makeup och hudvård
– Använd inte babypuder (talk)
– Använd inte ogräsmedel eller bekämpningsmedel.

Här är berättelser om hur man kan läka sig själv el sitt djur med KS & MSM

Den viktigaste delen av matsmältnings och immunsystemet är tjocktarmen. Den hjälper dig att eliminera gifter från kroppen och balansera vattenmängden i kroppen. Om din tjocktarm inte fungerar korrekt, ansamlas gifter i kroppen och påverkar din hälsa.

Det tar 24 timmar för kroppen att smälta maten, om din kost innehåller hälsosamma livsmedel med hög nivå av fiber. Å andra sidan, om din kost innehåller mestadels förädlade livsmedel låga på näringsämnen och fiber, kan processen för matsmältningen pågå i upp till 70 timmar.

Genom att rena din tjocktarm kommer det att förbättra din matsmältning och minska smärta och obehag.Här kommer vi att presentera dig ett naturläkemedel som hjälper dig rengöra din tjocktarm.

Detta naturläkemedel är gjord på ingefära, havssalt, citron och äpplen.

Vi vet alla att äpplen är mycket viktiga för vår hälsa, de ökar vårt immunförsvar och skyddar oss från olika sjukdomar.

Citroner är rika på C-vitamin och de är mycket användbara för avgiftning.

Havssalt hjälper matsmältningen och stimulerar transport av avfall och gifter i hela kroppen.

Ingredienser du behöver för detta hemgjorda botemedel:

2 matskedar citronsaft
1 tsk ingefärssaft
½ kopp äppeljuice
½ tesked havssalt
½ kopp vatten

Värm vattnet och tillsätt havssalt, citronsaft, ingefärssaft och äppeljuice. Rör om ordentligt och drick botemedlet.

Dos och konsumtion:

– Drick det varje morgon efter uppvaknandet

– Drick ett glas före lunch

– Och ett glas på kvällen runt 18-19 tiden

Här är andra recept på hur man kan få bättre tandhälsa från 0-100 med hemgjorda recept, men glöm inte att tillsätta Ionosil KS i blandningen för att förhöja effekten bl.a. för att silverjonerna kan lösa upp tandstenen, stoppa små hål eftersom tandemaljen är levande vävnad, mota bakterierna innan dom attackerar Dina tänder :D

Recept 1: 
Ingredienser:
40 gram nötskal (borde gå med vilka nötter som helst)
En kopp vatten
2 msk KS

Förberedelse:
Sätt nötskalen i en kastrull med vatten och koka blandningen under 20 minuter. 
Låt svalna
Borsta tänderna under 5 minuter.
Upprepa behandlingen 3 gånger per dag och i 7-14 dagar

Recept nr 2:
ingredienser:
½ liter vatten
2 msk limejuice
2 msk solrosfrön
2 msk KS

Förberedelse:
Sjud blandningen i 60 minuter. Blandningen fungerar som tandkräm. Borsta tänderna i 5 minuter med denna blandning två gånger per månad.

 

För er som har tråkigt en kulen lördag och som vill veta vad man kan använda KS, MSM och EMS till, här har ni lite av gruppens användarberättelser utifrån olikaanvändningsområden. Hela 42 stycken kategorier har det hunnit bli.

Acne och finnar.
Sammanställning av gruppmedlemmarnas resultat på acne:https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/504573523010899/

Allergi.
Sammanställning av gruppmedlemmarnas egna resultat på allergi:https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/505650779569840/

Artros.
Sammanställning av gruppmedlemmarnas resultat på artros:
https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/513017182166533/

Astma.
Gruppens samlade erfarenheter kring astma, hittar du här:
https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/517463361721915/

Barn.
Gruppens samlade erfarenheter kring KS på barn:https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/499251530209765/

Bihåleinflammation.
Gruppens samlade erfarenheter av bihåleinflammationer hittar du här:https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/517483571719894/

Borrelia.
En sammanställning av gruppmedlemmarnas resultat på borrelia hittar du här:https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/501480026653582/

Brännskador.
Sammanställning av gruppens erfarenheter kring brännskador:
https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/511504235651161/

Cancer.
Gruppens samlade uttalanden kring cancer hittar du här:https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/510176745783910/

Candida.
Gruppens samlade erfarenheter kring candida hittar du här:
https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/521326074668977/

Eksem.
Gruppens berättelser kring KS, MSM och EMS effekt på olika former av eksem på både människor och djur:
https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/566971900104394/

EMS.
Sammanställning av uttalanden kring EMS som gjorts i gruppen: 
https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/510213592446892/

Geting-, bi- och humlestick.
Gruppens samlade uttalanden om geting,- bi- och humlestick:
https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/513255705476014/

Halsfluss.
Gruppens samlade erfarenheter kring halsfluss hittar du här:
https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/529867253814859/

Herpes.
Gruppens samlade erfarenheter kring herpes, både förkylningsbåsor samt underlivsherpes - hittar du här:
https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/513259985475586/

Hund.
Sammanställning av gruppmedlemmarnas resultat på hund:https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/504999159635002/

Huvudvärk.
Gruppmedlemmarnas erfarenheter kring huvudvärk kan du läsa om här:
https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/536987569769494/

Hår.
Sammanställning av medlemmarnas resultat på hår:
https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/518366338298284/

Häst.
Gruppens samlade erfarenheter av KS och MSM på häst:https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/501731816628403

Höftproblem.
Medlemmarnas samlade erfarenheter av olika höftproblem som avhjälpts med hjälp av KS eller MSM.https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/587619674706283/

IBS.
Gruppens samlade erfarenheter av IBS hittar du här:
https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/521319068003011/

Katt.
Sammanställning av gruppens erfarenheter av KS på katt:https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/503895359745382/

KOL.
Sammanställning av gruppens erfarenheter på KOL:
https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/556008264534091/

Kräksjuka.
Sammanfattning av medlemmarnas berättelser kring kräksjuka:
https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/520382461430005/

ME/CFS Kronisk trötthet.
Gruppens berättelser kring ME/CFS - kronisk trötthet, hittar du här:
https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/523436904457894/

Mollusker.
Användarnas samlade erfarenheter av mollusker hittar du här:
https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/536537903147794/

MS.
Gruppens samlade erfarenheter kring MS hittar du här:
https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/517527685048816/

Nagelsvamp.
Gruppens samlade erfarenheter kring nagelsvampbehandling hittar du här:
https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/540106952790889/

Nässpray.
Många kan bryta sitt behov av nässpray genom att ersätta det med kolloidalt silver. Gruppens erfarenheter här:https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/513290412139210/

Psoriasis.
Gruppens samlade erfarenheter av psoriasis:
https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/511337342334517/

Rosacea.
Gruppens samlade erfarenheter kring Rosacea, även kallad vuxenacne:
https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/518757411592510/

Reumatism, Bechterew och Fibromyalgi.
Sammanställning av gruppens användarberättelser kring reumatiska besvär: 
https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/511149045686680/

Silvergroggen.
Lite erfarenheter av Silvergroggen som medlemmarna skrivit om:https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/488563044611947/

Svamp.
Gruppmedlemmarnas samlade erfarenheter kring svampinfektioner:
https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/508658599269058/

Tandhälsa.
Gruppens sammanställning av uttalanden kring resultat på tandhälsan:
https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/509168302551421/

Urinvägsinfektioner.
Gruppens samlade erfarenheter kring urinvägsinfektioner (UVI):
https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/513245795477005/

Vagel.
Sammanställning av användarnas erfarenheter kring vaglar:
https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/532036593597925/

Vattkoppor.
Gruppens samlade uttalanden kring vattkoppor hittar du här:
https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/525441820924069/

Vårtor.
Gruppens sammanställning av resultat på vårtor hos medlemmarna hittar du här:https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/510697192398532/

Ögoninflammation.
Gruppens sammanställning av resultat på ögoninflammation hittar du här:https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/516762071792044/

Öroninflammation.
Sammanställning av gruppmedlemmarnas erfarenheter kring öroninflammation:
https://www.facebook.com/groups/353447591456827/permalink/519180291550222/

HOMEOPAT

Vid allergi/Eksem/klåda /rinniga ögon etc på hund- Rekommenderar jag starkt en Homeopat som heter Kari Kokko som håller till i Gävle - Stockholm-Sundsvall bl a.

Han har hjälpt många hundar till ett bättre liv

Senaste kommentaren

07.11 | 08:54

Googla på Verm-X så får ni fram vart man kan beställa denna produkt/Marianne

25.10 | 19:51

Jag undrar var får jag tag i dessa produkter fick en lista men inget man lägger i vatten vill ha till hunden och mig själv har mycket dåligt immunförsvar

06.10 | 21:02

hej, vart köper man dessa produkterna? mvh grethel

28.09 | 19:13

Hej-Har beslutat att hon blir kvar-vi kämpar på här. Mvh Marianne

Dela den här sidan