17/7 Nu var det tomt i huset- Det har varit en underbar tid med dessa 2 glädjespridare i huset-så mycket glädjehormoner dom gett mig & gula flocken- nu är dom hos sina nya familjer och sprider sin glädje med sina underbara personligheter som dom är. Jag tackar av hela mitt hjärta mina underbara valpköpare och jag tackar min magkänsla och känsla när jag valde ut dom bästa till mina små go hjärtan. Jag önskar er många många många  glädjefyllda år med dessa små underverk.

16/7 I dag kom familjen Kokko och så fick jag och min Matte Jill åka bil med vår matte till ett ställe som heter Karlholm och vi kom fram till ett underbart vackert hus där Jill och  jag blev utsläppt -oj så mycket det var att upptäcka och lukta på, vi fick springa in i det stora huset också och kolla runt på allt. Efter ett tag så tog så fick jag säga hejdå till min extramatte och min mamma Jill- Vår extramatte tyckte att det var bäst att göra så här-så min mamma Jill fick se vart jag skulle bo och att jag får även 2 st 4 benta kompisar-en amerikansk bulldogg och en terrier-ska bli kul och busa runt med dom. Och jag kommer och hälsar på min extramatte och min Mamma Jill och min extramatte Tezla ofta-för vi bor så nära varandra.

12/7 I dag har det regnat mycket så det har blivit mycket bus och lek inomhus-men det är roligt det med. Och barnen Nova och Leon kom och busade med mig - och så har jag fått smaka på en ny spännande smak, glutenfri Blodpudding sa min extramatte att det var. Det gillade jag mycket.

10/7 I dag fick jag göra nåt som jag inte gjort förut-Min extramatte tog mig i famnen och satt mig i en brummande plåtlåda (bil kallas det visst) och vi åkte bara en kort stund-så tog hon ut mig och så  gick vi många trappor och in i en lägenhet till extramattes mamma som är 89 år-där fick jag vatten och dom fikade-sen fick jag åka den brummande plåtlådan hem igen till gula flocken-dom undrade nog vart vi tog vägen för en stund🙂

9/7  Chappaz som jag kallar honom (Han ska få ett nytt namn på söndag när ägarna till honom kommer för att hämta hem sin efterlängtade nya familjemedlem) Han är en riktig filosof- och älskar att busa med sina kompisar Gula flocken-Beda -Mamma Jill och Lekfröken Tezla och så Zang som han inte är ett dugg rädd för.

8/7 I dag var det bättre-och lugnare med letandet.

6+7/7 Tyckte jag synd om Jill när jag såg att hon blev förvirrad när det fattades en valp-men så är livet-Försökte få henne på bra humör-med lite lek och bus.

5/7-I dag kom familjen Berg för att hämta hem sin nya familjemedlem Kajsa. En mycket efterlängtad ny familjemedlem för dom att älska. Det blev som vanligt tårar när hon lämnade mig-Det spelar ingen roll-det blir lika varje gång-fast jag vet att jag  att jag valt ut dom bästa valpköparna. Önskar fam Berg all lycka till med sötaste busfröet Kajsa <3

1/7- I dag kom veterinären till vår Extramatte och hade  med sig-papper som han fyllde i efter han besiktigade oss- och en kanyl som han satt i nacken på oss-det gjorde lite ont att få chipet-men det är viktigt sa vår extramatte som tyckte synd om oss när vi skrek till lite. och vi fick OK stämpel i baken- veterinären sa att han tyckte vi var så fina och sunda-Vår extramatte blev så glad. Vi har fått vara ute i dag och sprungit och lekt på gräsmattan och vår lill lill matte har också varit här och gosat med oss hela dagen.

30/6 I dag fyllde vi 8 veckor.

22/6-I dag har vi varit ute och sprungit omkring o busat-och nu kan vi minsann ge ljud ifrån oss också- Nu har vi uppstående öron båda två🙂

19/6-Idag fick vi vara ute och vi fick besök igen. Kari & Pav & Fredrik & Maja som har Tezlas syster Lilly. Vi såg hur dom busade runt på gården.

17/6- I dag har vi fått något runt vår hals som vi inte gillade direkt-men efter ett tag så blev vi vana- Kajsa fick ett rosa halsband och Chiapas fick ett orange- Vi har gosat med vår extramatte och våran LillMatte Nova i dag- Vi fick även en ny rolig leksak som vi gillade-den prasslade så roligt.

16/6- Idag är vi 6 veckor och Kajsas öron har rest på sig-hanens är på G-I dag får vi hålla oss inne i uterummet-för vår Extramatte säger att det är för kallt ute och det ska regna och då får vi vara i uterummet och springa omkring och busa, vår matte är ute i bland på gården med en massa dagisvovvar som vi är nyfikna på genom glasrutan.

11/6 - I dag blir det nog ett bad för Kajsa- för hon har ramlat i vällingskålen🙂 Så går det när man har bråttom till maten. Fortfarande kallt ute-så vi får vara i uterummet i dag med vår "Lill Extra Matte som är här o hälsar på- Nova heter hon har vi hört. Vi har också blivit vägda av vår extramatte. Kajsa väger 1770 gr och hanen (Chiapas) väger 1720 gr.

10/6- Nu är vi 5 veckor och det händer så mycket med oss säger vår Extramatte. Vi har bl a fått jättevassa tänder som  vår extramatte blir varse om lite då och då när vi biter henne i tårna. I dag har vi inte fått vara utomhus-för det är bara 6 grader varmt och regnar och blåser. Så då har vi mysigt inne i uterummet i stället med våra 2 mammor-Jill och Tezla som sköter om oss och leker med oss så bra.  Mamma Jill börjar få ont om mjölk i mjölkbaren-så i dag fick vi smaka något väldigt gott- Lactosfri Majs välling av vår extramatte och så färskfoder Vom & hundemat och Standard så klart. Matte ser till så att vi inte ska vara hungriga. I morgon säger hon att vi nog ska få komma ut i gröngräset igen-för det ska visst bli soligt och lite varmare i morgon-vi får väl hoppas på det.

7/6 I dag har vi fått vara ute mycket-för det har varit varmt och skönt-när det blir för varmt så har vi skugga i vår hage som vår extramatte har fixat till oss. Sen på kvällen fick vi vara i uterummet och busa för det var så mycket mygg ute och flög och det gillar inte vi. Men när vi blev förpassade till uterummet så var det en stor grej som flög där inne med-vår extramatte sa att det var en geting-så den blev platt för vår matte vill inte för allt i världen att vi ska bli biten av en sån-så hon tog det säkra före det osäkra. I morgon så ska vi bli vägda igen-få se om man får plats i skålen-och vi har ju lite svårt att vara still också -så det brukar vara lite problem för vår extramatte att väga oss-men till slut fixar hon det och så säger hon att vi ska få klorna klippta också-dom växer som ogräs säger hon.

6/6 I dag är det skönt ute-så nu har vi fått komma ut i vår stora hage med solskydd.  Vi får besök i dag av dom som ska bli min matte och husse (hanvalpen) och även vår Pappa med Matte och Husse kommer för att titta på sina barn.

1/6

I dag har vi fått vara ute i en hage som vår extramatte har gjort åt oss-Härligt att få skrutta omkring i gräset och busa lite med lite leksaker som finns där inne. Sen fick vi gosa med en liten människa som var så go med oss-det är vår extramattes barnbarn som heter Nova. Hon ställde ner mat åt oss som var så gott-sen blev vi trötta för det var så varmt ute-så efter en stund så somnade vi och lilla Nova höll också på att somna i gräset med oss.

30/5

I dag har vi fått besök av Kari & Pav som ska bli hanens ägare.  Dom bor i närheten. Jag är en uppfödare som vill ha kontakt med mina valpköpare även när dom har lämnat mig. Vill gärna ha uppdatering hur det går med bilder och samtal.

28/5

I dag har vi fått besök av Camilla & Håkan från Örebro som kikade på oss och vi hörde att jag tiken ska få flytta till dom när jag är flyttklar- Min extramatte har gjort ett bra val för mig.

Min extramatte har en bra magkänsla hon-Har valt ut 2 st ägare till oss Gullnosar- av 55 st som hört av sig till henne för att vilja köpa oss.😉

27/5

I dag har vi fått besök av 2 st -2 benta som tyckte vi var sååååååååååå söta.

Dom heter Åsa och Carina hörde vi-Dom försökte kidnappa oss-men si det gick inte det -för vår extramatte har full koll på byx och jackfickor när folket går😀 Sen har vi fått ätit god mat-Färskfoder och Standard torrfoder som legat i blöt-det är såååååååååå smaskigt-Sen får vi lite efterrätt i mamma Jills mjölkbar som alltid är öppen för oss.

På kvällen så tog vår extramatte oss i knät och klippte våra klor som hade blivit så långa tyckte hon- Det är bäst att ha korta klor så man inte fastnar i filtar och kläder på folk🙂

I morgon blir en ny dag med nytt folk som kommer o kikar på oss- Vår extramatte har hållit på i köket hon -och bakat en kaka-men den får inte vi små smaka.

26 maj 3 veckor i da

I dag fyller vi 3 veckor🙂 Tiden går fort när man har roligt.

Vår extramatte på 2 ben- (vi har nämligen 2 extramattor-en med 4 ben och en med 2 ben.🙂

har vägt oss i dag.

TIken 973 gram

Hane 923 gram

I dag har vi smaka gotta-Färskfoder blandat med nötfärs och lite grädde. Så smaskigt-sen blir vi så trötta så vi måste sova en stund innan det är dags för en sväng till Mamma Jills mjölkbar.

Vår Extramatte på 2-ben tycker det är så tråkigt med trökiga vädret-det är bara 7-8 grader ute och spöregn och blåsigt-då kan man inte vara ute när man är valp-det är knappt dom vuxna hundarna vill gå ut har vi nog sett. Dom vänder i dörren.🙂

24 maj

I dag fick vi smaka på det goda som vår extramatte bjöd oss på igår. Vi  fick dela på ungfär 3 köttbullsstora bullar nötfärs med lite grädde & pyttelite kokosfett i.

Vi är bra i magen- för det såg vår extramatte i dag.

I dag får vi inte komma ut-för det är för kallt säger hon där med 2 ben. Bara 9 grader, brrrrrrr. Nej då har vi det bättre här inne i värmen.

Bilder kommer på oss när vi äter så småningom.......................... Den som väntar på något gott... Kanske man blir bjuden på lite gotta igen på em-vem vet- Vi får väl se vad vår extramatte hittar på🙂

23 maj

I dag har det varit mycket nya intryck för oss🙂 Vi fick smaka på lite ny mat (köttfärs) säger vår extramatte att det heter-vi fick bara lite -hon var snål vår extramatte-men vi får smaka mer i morgon sa hon-Det ser vi fram emot. 

Sen fick vi även komma ut i det fria- det var varmt och skönt och varma vindar och det var nåt grönt konsigt under tassarna-Men kul var det- Vår Extramatte har viskat i våra öron att hon ska bygga en hage av kompostnät när hon får tid-så då får vi vara ute mer när det är varmt och skönt ute. Det ser vi också fram emot. "Då får vi nog spring i benen" & vår extramatte kommer att ligga i gräset med oss med kamran i handen och dela med sig av ögongodis på oss hjärtegryn.

22/5

I dag har vår extramatte sagt att vi ska få smaka på nåt vi aldrig har ätit förut-🙂 

Blev inte någon ny smakupplevelse för oss i dag--för vår extramatte väntar till i morgon då det kommer mer färskt till affären i stället. Bara det bästa är nog för oss😉

Och i morgon blir en stor dag-då har hon sagt att vi ska få komma ut och se en annan värld utanför valplådan- Det ska bli fint väder och varmt-så då ska vi få komma ut och känna på Ute-världen. Var så säker-Bilder kommer på oss-ni behöver inte vara orolig😉

 21/5

Kl 22.45 Alltså jag blir så varm i hjärtat av att sitta och titta på dessa små underverk. Nu i kväll har dom verkligen hittat varandra och börjat att busa med varandra-Underbart att se dom tulta omkring i valplådan och få lekryck🙂 Och så har dom upptäckt att det finns en lustig filur också och sitter med huvudet på sned o kikar på leksaken- Alltså dom ger mig så mycket Lycko-Hormoner dessa två krabater så det är svårt att beskriva med ord. KÄRLEK

19/5

I dag fyller valparna 2 veckor🙂 

Vikt tik 703 gram (15/5 vägde hon 553 gram)

Vikt hane 650 gram (15/5 vägde han 502 gram)

Dom har börjat upptäcka varandra nu och omvärlden. Dom har börjat knata på lite vingligt med sina ben och hör ljud. Tiken har börjat ge ifrån sig ett läte som låter-krrrrrrrrrrrrrrrr kuttrar som en ekorre ungefär.

18/5

Hej hej- Nu har även hanen öppnat sina blå.

15/5

I dag är vi 10 dagar- och vi fortsätter att ha det bra i vår valplåda med mamma och vår familj som har oss under uppsikt- Det finns en till liten vovve som är nyfiken på oss och sitter utanför och kollar in på oss har vi nog märkt-🙂 Mamma Jill äter bra och har mycket mjölk åt oss-så det går ingen nöd på oss. Mamma får Vom och hundemat (valpfoder) och så har hon fri tillgång till Standard torrfoder N. Vi har det varmt och gott- Vår extramatte har satt ett element utanför-så vi har ständigt 25 grader varmt.

I dag har vår extramatte vägt oss igen

Tikens vikt 553 gr (mig är det lätt att väga-ligger så still)

Hanens vikt 502 gr (mig är det lite svårare att väga-har ingen lust att ligga still på den där vågen)

13/5

Tiken har börjat öppna sina ögon

12/5

I dag fyller vi 1 vecka🙂

Tikens vikt i dag 455 gr (upp 157 gr på 4 dagar)

Hanens vikt i dag 385 gr (upp 118 gr på 4 dagar)

10/5

I dag är valparna 5 dagar- Jill och valparna mår bra- Bilder kommer 🙂

VALPARNAS STAMTAVLENAMN; En historia i sig-Mycket märkligt hur det kan te sig

Måste bara berätta en otrolig, fantastisk, magisk sak när det gäller valparnas namn till reg.beviset. Sitter och funderar och funderar vad dom ska få för namn, googlar på världens alla viner, blommor, berg, amerikanska bilnamn, bergskedjor- Valde bergskedjor i världen-Upp kommer massa länder och jag väljer av någon anledning Mexico och sen kommer det upp Bergskedjor från A-Ö i Mexico och jag fastnar då för bokstaven C. Och väljer ut 2 namn som jag tycker är jättevackra. Carumas är mitt kennelnamn, Hanens namn Carumas Madre de Chiapas & Tikens namn Carumas Sierra del Carmen. Och Hör & Häpna när jag frågar valpköparna om dom gillar namnen så är det så att; av alla ställen på världen så visar det sig att hanens köpare har varit JUST på den platsen och att den betyder väldigt mycket för henne & i dag får jag meddelande från tikens köpare att dom hade sin Bröllopsresa i Mexico och att mannen har varit & sett Sierra del Carmen-
Kan även nämnas att jag har otrolig stor förfrågan på valparna-
55 st och alla vill ha (bl a en Kändis-som trodde hen kunde gå före i kön pga att hen var känd)!-
Man kan inte trolla eller klona-
så jag valde ut dom 2 bästa guldkornen med min magkänsla och det visar sig att jag gjort rätt när man också får bekräftelse på detta med namnen.Är det inte otroligt så säg.
Universum Tack Smiley heart

5/5

 5/5 kl 5.30 började Jill bädda, kl 12,30 kom första krystvärken-efter några timmar ringde jag Ultuna och rådfrågade. Vi åkte dit på em och kl 22.30 kom 2 valpar till världen- En tik (citronskäck) och en hane (fawn)

4/5 dag 62, temp 36,8 kl 07.00- Natten har varit lugn- Jag hoppas på valpar idag. Hon har ätit RC ValpMousse. Kissat och bajsat mycket-Kommit slem när hon kissat. Temp kl 37,0 kl 19.00- I kväll har hon varit ute o försökt hitta någon bra valpningsplats bland lövhögar och gropar mm- måste ha full koll på henne. Men till slut så har hon självmant gått in i valplådan där hon ligger just nu kl 19.15 och sover-Innan fick hon lite vatten med druvsocker i.

3/5 dag 61, tepm 36,8 kl 07.00- Väntan är obeskrivlig. På fm har Jill varit dålig i magen & spytt. På em var hon hungrig och åt Vom & hundemat nöt. Temp 37,2 kl 19.00-Jag hoppas verkigen hon föder i natt el i morgon. På kvällen tog vi en kort lugn promenad-det trycker på i blåsan-Jill kissar mycket.

2/5 dag 60, temp 37,2 kl 07.00- I dag har Jill ätit RC starter Mousse och några Kyckling Kebab. På kvällen smakade det även gott med Blodpudding.Jag tror att valparna kommer i morgon natt -eller kanske redan i natt-den som väntar får se......................🙂

1/5 dag 59, temp 36,9 kl 09,00. I dag har damen bjudits på Kycklingkebab och det smakade gott med några stycken. I dag fick hon smaka RC Starter Mousse- Det föll inte damen i smaken heller tyvärr-Det börjar närma sig den stora dagen nu. På em så hittade hon "Trädgårdsmästaren" Zangs stora grop ute på gården-som hon verkar tycka skulle passa utmärkt till valplåda-men se-- det tycker inte matte inte.🙂

30/4 dag 58. Temp 37,3 kl 09.00. I dag har jag filmat Jill när hon ligger på sidan och ser tydligt hur det sparkar där inne-Provat med olika middagsrätter i dag till fröken;.Kycklingkorv-Nej säger Jill, Blodpudding-Nej säger Jill, Vom & hundemat valp-Nej säger Jill, Vom & hundemat nöt-Nej säger Jill- Taste of The Wild-Nej säger Jill, Standard-Nej säger Jill -då tar jag fram Gurka-JA säger Jill. Ja mycket konstigt det blir när man är dräktig må jag säga.

29/4 dag 57. Temp 37,1 kl 07.00 Till klockan 18.00 har inte Jill varit sugen på nåt, har provat med alla hennes favoriter-men ingenting duger- Lite kebabkött ca ½ dl har hon ätit-Hoppas hon får lite matlust till senare i kväll.  Det är lite jobbigt att hon matvägrar-men tjock är hon i allafall.

27/4-Oh vad glad jag blir-har fått tillbaka det jag hade skrivit -som jag lyckades radera i lördags🙂 

I dag har Jill varit kinkig med maten-ingenting har dugit åt fröken- Men på kvällningen-ja då minsann åkte det i Blodpudding och en burk Makrill-Ville inte ha valpmat och ingen Vom och hundmat eller korv dög på dagen.....

26/4 dag 54, Temp på morgonen 37,2- Dräktighetsröntgen hos Per & Erik Gävleveterinärerna-Röntgen visade endast 2 valpar. 

25/4 dag 53. Madam Jill- ville inte ha någon mat på morgonen el fm-men på em då åkte det i, då fick hon vom och hundemat lamm-det gillades skarpt- och även Kycklingkorv gillas.

I morgon funderar jag på att ringa och boka tid för Dräktighetsröntgen på Jill-Inte UL utan vanlig röntgen. Besked kommer i morgon hur jag ska göra. Temp på morgonen 36,7.

24/4 Jill på dag 52. På morgonen dög det inte med någonting-Min matte provade med allt-men inget dög fröken i smaken. Temp kl 9.30 36,8. I dag har matte sagt att hon ska åka till Valbo och köpa mer valpfoder till mig. Kanske man kan få något gott tuggben eller nåt annat gott- tror även att hon kommer med lite leksaker till mig och Tezla  & mina småttingar som jag har på jäsning.  Temp 36,8 kl 20,30. I dag har jag fått (eller rättare sagt blivit matad ) jag har blivit lite bekväm med min dräktighet (säger matte)-så jag äter inte längre själv-tycker det är så kul när min matte matar mig med allt gotta- Blodpudding-Tonfisk-Vom & hundemat valpfoder, & det hon kom hem med i dag i konservburken Nature´s Lamb var riktigt gott tycker jag. Temp kl 20,30 36,8

23/4 Jill på dag 51. I dag har damen fått ny en ny favoritmat-Tonfisk-så nu måste matte åka o inhandla ett gäng burkar Tonfisk och några till favoriter är Kycklingkorv-Makrill-Vom o Hundemat valpfoder-Blodpudding.🙂 Temp kl 22.00 36,3

Valparna som förhoppningsvis kommer är redan tingade sedan lång tid tillbaka. Och jag har många som står på reservlista- Men är ni intresserad av valp senare så kan jag meddela att min Tezla ska förhoppningsvis bli mamma nästa år -så om ni vill ha valp från den kommande kullen kan ni mejla mig.

21/4 (dag 49) På mattes födelsedag säger Jill; Att det bjöds på Kycklingkorv 5 st och 1 burk Makrill i dag till Lunch-vi får se vad jag får till em/kvällsmat- Matte hittar säkert på nåt som faller mig i smaken🙂Morgonmaten hoppade jag över-så jag får väl ta igen det under dagen o kvällen säger Jill.

20/4 (dag 48) Magen växer minsann-Man önskade man hade röntgensyn så man visste hur många valpar där är på jäsning-men bara att vänta och se- I dag har Jill varit lite kinkig med maten-men mot em/kvällen då fanns det inget stopp-då minsann gick allt i-Blodpudding-valpfoder-Lactosfri filmjölk med lite hårt bröd & en ägg-gula  i.

17/4 (dag 45) Fostren är nu ca 7 cm långa och man kan se att delar av rörbenen har börjat förbenas. Päls börjar växa runt dag 45. I dag smakade det bra med Standard torrfoder, blodpudding och Vom & hundemat (Valpfoder) till damen.

15/4 (dag 43) I dag ville inte damen gå ut o kissa på morgonen-sen skulle hon ha frukost på soffan-ja ja klart man ställer upp på det. Hon var in en sväng i valphagen och lag sig en stund. Nu gillas bäst Vom o hundmat valp och även makrill går i med lite ägg-gula i.

10/4 (dag 38) Jill  ligger ofta o myser i solen ute & letar upp solstrålar på golvet inne för att lägga sig där och bara mysa och väntar på att bli serverad mat-för det ska man bli om man är dräktig tycker hon visst.🙂 Nu äter hon fäskfoder (valp) och lite annat smått och gott som behagar damen.

4/4 (dag 32) Jill har haft bra aptit hela dagen. V 5 (trettiofem dagar) Embryot liknar nu en hund och kallas foster. Ett Beaglefoster som är 35 dagar gammalt är ca 35 mm långt. Fostren har utvecklade ögonlock som täcker ögonen och ytteröron som täcker öronöppningen. Man kan också avgöra könstillhörigheten. Förbening sker av bröstben, bogblad och revben. Fosterblåsorna har nu blivit så stora att de fyller ut hela livmodern så att denna får ett mer jämntjockt utseende.

3/4 (dag 31) Idag har Jill ätit riktigt bra-det blev rå köttfärs med äggula-hemkokt mat med kycklinglever och kycklingfärs och morötter & sötpotatis.

31/3- (dag 28) Fortfarande lite dålig på att äta-Hon vill inte veta av någon mat varken på morgonen el mitt på dagen-Men till kvällen går det i-vad som passar damen-I går blev det riven ost med en ägg-gula i som hon gillade. Men avskyr i dag på dagen😲När klockan börjar närma sig 17.00 då får Jill aptit-nu har det gått i; Blodpudding och Kokt Skinka och tidigare på dagen fick hon i sig knappt en burk Makrill🙂

29/3- (dag 27) Jill har under dräktighetstiden haft lite dålig aptit på morgonen- Men ätit bra på em/kvällningen. I dag har hon börjat fått ett homeopatmedel (Tack K-K) -som heter DRYMIS-som ska främja livmodern bl a- På kvällen blev hon sugen på Makrill när jag satt och åt en macka-Det åkte i och gillades skarpt av henne.🙂

26/3- (Dag 24) Jill spydde på morgonen- (Förhoppningsvis Ytterligare 1 tecken på dräktighet)

39 dagar kvar.......................................................🙂

25/3-Jill är på dag 23 & nu kan jag säga att jag nästan är 100% säker på att hon är dräktig

(om hon inte lurar mig att vara skendräktig-men det har hon varit förut och då har hon inte blivit så här tjock) Juvrerna har även blivit större.

Jag har beställt en valphage för jag litar på min magkänsla som säger att det växer småttingar där inne i Jills mage,🙂

Senaste kommentaren

07.11 | 08:54

Googla på Verm-X så får ni fram vart man kan beställa denna produkt/Marianne

25.10 | 19:51

Jag undrar var får jag tag i dessa produkter fick en lista men inget man lägger i vatten vill ha till hunden och mig själv har mycket dåligt immunförsvar

06.10 | 21:02

hej, vart köper man dessa produkterna? mvh grethel

28.09 | 19:13

Hej-Har beslutat att hon blir kvar-vi kämpar på här. Mvh Marianne

Dela den här sidan