Gör eget sköljmedel som inte innehåller en massa kemikalier

Är det någonting som inte kommer innanför min dörr så är det sköljmedel. Det är ingenting annat än ren och skär kemikaliebomb. Sköljmedel och framför allt parfymen i sköljmedlet har ingenting att göra i närheten av små barn då detta kan vara allergiframkallande och parfymen innehåller med största sannolikhet hormonstörande ftalater.

Istället för sköljmedel så använder vi ättika, som får kläderna mjuka och sköna utan onödiga kemikalier. Dessutom så neutraliserar ättikan eventuella tvättmedelsrester som finns kvar i kläderna som kan vara irriterande på huden. Vill man ha god doft på kläderna så kan man tillsätta eteriska oljor, t ex lavendel eller eukalyptus, som även har antibakteriella egenskaper. Plus att ättikan håller tvättmaskinen fräsch och väldoftande.

Naturligt sköljmedel med lavendeldoft, 12 dl:
3 dl 24%-ig ättika
9 dl uppkokt avsvalnat vatten
ca 10 droppar eterisk lavendelolja

Blanda ättika, vatten och lavendelolja i en glasflaska. Skaka väl innan varje användning för att fördela lavendeloljan. Jag använder ca 0.25 dl vid tvätt, ättikan ska precis som vanligt sköljmedel ner i sköljmedelsfacket.

Ekonomi:
En flaska med Perstorps 24%-iga ättika kostar runt 12 kr.
9+3= 12 dl ättiksblandning. 0.25 dl per tvätt ger 48 tvättar.
12/48= 0.25 kr per tvätt. Plus några ören för den eteriska oljan.

Vitlökssirap

Vitlökssirap är 10 gånger mer kraftfullt än PENICILLIN och behandlar många sjukdomar, inklusive cancer.

8 skalade och pressade vitlöksklyftor
1 kopp (200 ml) äppelcidervinäger
1 kopp (200 ml) honung

Blanda vitlök, honung och äppelcidervinäger i en mixer och blanda i 10-15 sekunder vid hög hastighet.
Efter det, häll blandningen i en förslutningsbar glasburk.
Förvara i kylskåp i fem dagar. Du måste röra om i blandningen varje dag. Efter fem dagar är blandningen klar.

Dosering:
Tillsätt 2 tsk vitlöks-sirap i ett högt glas vatten. Drick det på morgonen, på fastande mage.

MIGRÄN HJÄLP

Om du har Migrän-KAN du prova något av detta-det är bättre än paracetamol helt klart.

1 tsk gurkmeja, 1 tsk cayennepeppar, 1 tsk ingefärspulver, lite svartpeppar, blanda i en msk olivolja fungerar för många mot migrän.

Eller saften av en citron, lite citronskal + 1 tsk himalaja salt blanda och drick i lite ljummet vatten.

Många har också fått hjälp av 10-12 sötmandlar.

Blåbärsblad

Det är hög tid att plocka blåbär – inte bären, men väl bladen. Blåbärsblad har kallats för växtinsulin och europeiska studier har visat att hundar, som man hade bortopererat bukspottkörtel och som på grund av detta fick diabetes, kunde överleva så länge de fick te av blåbärsblad. Eppinger, Mark, Wagner och Kauffman har i kliniska studier redan 1925, visat att blåbärsbladsavkok kunde ge positiva effekter för diabetiker. Urinsocker minskade och sockertolerans ökade.

Bladen innehåller caffeoylquinicsyra som hämmar enzymet glukos-6-fosfatas, vilket leder till att mindre glukos omvandlas och mindre glukos i blodet.

Blåbärsblad plockas under blomningen och torkas glest placerade på smörpapper eller porslinsfat i ett utrymme med bra ventilation, men inte i direkt solljus. Dessa förvaras i mörka burkar. Dosen är 1 tsk i 2 dl vatten och kokas i ca 5 minuter.

Naturliga solskyddskrämer utan kemikalier

SOLSKYDDSKRÄM INNEHÅLLER CANCERFRAMKALLANDE ÄMNEN

Använd aldrig vanlig solkräm, de är starkt allergiframkallande och så finns det canceframkallande kemikalier i dem. Spraya på eller badda med Ionosil och smörj däremellan med EMS cremen eller EMS salvan.
Jag har använt endast cocosolja de senaste åren som solskyddsmedel, finns lite olika naturliga oljor man kan använda som inte innehåller starka kemikalier.

____________________________________________________________________

Cocosolja innehåller det naturliga ämnet tiosol och som har en naturlig solskyddsfaktor på 15. Tiosol skyddar naturligt både mot UVA och UVB-strålar. Undvik att stanna ute i solen så Ni bränner Er och undvik gärna att vara ute timmarna mitt på dagen då solen är som starkast.
Vill man ha ett solskydd med lite högre faktor kan man välja morotsolja som har en naturlig solskyddsfaktor på mellan 38-40. 
Morotsolja är ganska dyr att köpa, men man kan enkelt göra sin egen Smiley smile
Man behöver 
4 dl olivolja eller sesamolja eller ngn annan olja som tål upphettning
1-2 dl riven morot
- sjuder detta i 2 timmar på svag värme, ta bort det av spisen
- vispa tills det svalnat
sila i t.ex. genom ett durkslag, tesil, tunt tyg eller ett kaffefilter
så får du en egen morotsolja till ett mycket billigare pris Smiley smile
Annat som man kan använda är hallonfröolja som har en solskyddsfaktor på ca 30, vetegroddsolja har en solskyddsfaktor på ca 20.
Av D-vit får vi också invärtes solskydd, normalt bildas D-vit i huden från solens strålar, men duschar vi med tvål eller duschcreme så går vi miste om D-vit vit omvandlingen i huden och problemet här i Norden är att solen är stark nog endast några timmar mitt på dagen. För att ha ett effektivt skydd under sommarmånaderna från D-vit behöver vi ca 9000-11500 IE/dag eller ca 225-300 mcg.

E-vitamin

Vitamin-E (Tokoferol)

Benbrott är bland den vanligaste inkörsporten till åldringshem, enligt denna studie har man kommit fram till att E-vitaminbrist kan vara förklaringen till att Nordens befolkning har världens högsta förekomst av frakturer, men Livsmedelsverket ser ingen anledning till allmän oro bland äldre över E-vitaminintaget. Märkligt nog!!!!
Vi har inte råd att låta bli E-vitamin för vår hälsa helt enkelt. E-vitamin har en föryngrande effekt på immunsystemet, förhindrar grå starr, har en lindrande inverkan på ledgångsreumatism, motverkar hjärtinfarkter, kan motverka flera olika former av cancer, blodpropp i hjärna, lungor och ben, tromboflebit, kan motverka för tidiga förlossningar, utdragna förlossningar som kan orsaka syrebrist och hjärnskada hos barn, motverkar förgiftning från t.ex. bly, kvicksilver, klortetraklorid, bensen mm mm levercirros, kärlkramp, Alzheimer, pankreasfibros, retinaavlossning, cystor och knölar i brösten, akne, artrit, ulcerös kolit, trötthet, benbrott, förbättrar cirkulationen, löser upp blodproppar, minska insulinbehovet hos diabetiker mm mm
RDI är 11 mg eller 15 IE/dag
ODI är 150-300 mg eller 200-400 IE/dag

Ion silver Kolloidalt silver

Helle Dammegaard. Igårkväll blev vår katt biten i tassen av en huggorm! Tassen svullnade inom minuter upp till modell pingisboll i storlek och hon hade jätteont. Jag hällde upp rent silver i ett glas och stoppade resolut ner tassen i det och höll den där under ett par minuter. Sedan fick hon även silver att dricka. Nu på morgonen hade svullnaden gått ner till hälften och hon är pigg och glad!!! Tack alla små djurs beskyddare för KS! Uppdatering dagen efter: Min dotter är legitimerad sjukskötare på Strömsholms djursjukhus och självklart tog jag kontakt med henne direkt. Har även turen att hon just idag ska komma på besök så hon kommer hjälpa mig att hålla koll. I skrivande stund är svullnaden nästan helt borta och ingen antydan till hälta. Katten är sitt vanliga jag igen .Jag har haft djur hela mitt liv och även upplevt ormbett förut men aldrig någonsin har jag sett ett så snabbt tillfrisknande!

Madelene Andersson. Min cockerspanielflicka fyra år, 9 kg, blev i söndags biten av en huggorm.På djursjukhuset blev hon sämre och fick ett serum som stoppade upp. Dock har den största skillnaden setts då vi fick hem henne och började ge henne Ion silver!

Senaste kommentaren

07.11 | 08:54

Googla på Verm-X så får ni fram vart man kan beställa denna produkt/Marianne

25.10 | 19:51

Jag undrar var får jag tag i dessa produkter fick en lista men inget man lägger i vatten vill ha till hunden och mig själv har mycket dåligt immunförsvar

06.10 | 21:02

hej, vart köper man dessa produkterna? mvh grethel

28.09 | 19:13

Hej-Har beslutat att hon blir kvar-vi kämpar på här. Mvh Marianne

Dela den här sidan