Bra naturligt fästingmedel utan gifter o biverkningar

Naturligt fästingmedel

Recept

0,5 liter vatten
5 styck kvistar färsk rosmarin ca 5-10 cm långa.

Koka som te och låt dra i 10 minuter.
Låt det svalna och tillsätt koncentrerad citron efter tycke ca 1 msk eller eukalyptusdroppar efter behag.

Häll på en liten blomflaska och ställ vid dörren. Innan du går ut sprayar du hunden väl. Speciellt vid front och framparti. 
Ha en karda /tät kam( luskam) i fickan och karda din hund efter utevistelsen när ni kommer hem från skog och mark.
Rosmarinen kan stå i fönstret och vara vacker hela sommaren.

____________________________________________

Ett annat varmt tips från mig är;

VÅROLJA från Scandinavian Herbs- innehåller örter som fästingar ratar. Oljan är även bra för oss 2 benta att smörja ansiktet med -superskön och bra.

___________________________________________________

Länkar om biverkningar av fästingmedel

http://www.atl.nu/lantbruk/fastingmedel-granskas-efter-larm/

Bravecto en av många hundar som dött av detta fästingmedel!

Denna text är kopierad från en på FB som förlorat sin hund pga fästingmedel som hon gett som veterinären skrivit ut. Till Er alla som tror att det är så ofarligt med dessa giftiga preparat som veterinären skriver ut och som finns på apoteket säger jag bara- TÄNK ER FÖR både en och 2 gånger innan ni ger er hund detta- Ta en tankeställare-skulle ni själv vilja stoppa i er en sån tablett eller droppa i nacken???? Det finns giftfria preparat på bl a skogsapoteket som heter Försvinn eller så finns det en Olja som heter Vårolja-dessa är garanterat giftfria och ofarliga och fungerar utan biverkningar och död.
Idag ringde veterinären med prinsens obduktionsrappor och det var så mycket att ta in. Tårarna bara sprutade, jag ville inte detta 💔 
Jag saknar dig, men en dag ska vi vara tillsammans igen 💜

Min prins dog av en blodförgiftning efter att en infektion i tarmen spruckit (snabbt förklarat) 
Varför detta hände? Dom på obduktionen samt alla veterinärer tror att allt detta beror på den förbannade tabletten bravecto. En jäkla fästingtablett har troligtvis dödat min bästa vän! 
Rapport till dom skickas in idag och tabletten kommer aldrig någonsin användas igen! 
Vi kommer aldrig få veta till 100% men eftersom det inte finns någon annan förklaring så skriver jag ut detta!

Vila mjukt min allra vackraste änglaprins 💚 Vi saknar dig här hemma och vi kommer aldrig glömma dig 💜

Fästingmedel naturliga

Det finns något jag aldrig skulle använda på mina hundar och det är fästingmedel som finns på apotektet och hos veterinärerna-halsband, frontline, tabl som vet skriver ut, mm mm-det är rena giftet som hunden får i sig!!! Skulle ni själva vilja ta frontline i nacken? Eller gå runt med ett fästinghalsband med gift runt halsen-NEJ-skulle inte tro det va?!? Varför ska vi utsätta våra 4-benta vänner för detta gift? Inte jag i alla fall går på det. Det finns alternativ.

Skogsapoteket har ett medel som heter Försvinn.

Det finns en Olja som heter Vårolja.

Aloe vera first spray

Bärnstenshalsband

Bricka som man sätter i halsbandet

Att bada hunden i såpa.

FÄSTINGAR RESP RÄVSKABB:

Läste följande på "hälsingesåpa":s hemsida (under "tips") :

"Bada hunden i såpa
Såpan återfettar huden och trampdynorna. Många hävdar att såpbadade hundar får ett skydd mot fästingar. Vid misstänkt angrepp av rävskabb, bada upprepade gånger med såpa."

Man kan göra eget; Vi har gjort detta örtvatten i över 40 år. Och det fungerar toppen! Gå till kryddhyllan i mataffären. Köp en burk torkad Rosmarin och en burk torkad Timjan. Och köp en citron också. Vatten har du hemma. Häll ner halva burken rosmarin och halva burken timjan i en kastrull. Häll ner 5 dl kokande vatten från vattenkokaren. Rör om och lägg på lock. Låt stå över natten så att vattnet hinner laka ur örterna. Sila sedan ifrån örterna och häll upp örtvattnet i en pet-flaska eller en blomduschspruta. Pressa ner saften från citronen (eller häll ner 1 msk från en sådan där gul bula). Skaka om och ställ i kylen. Till hund: Lägg en handduk över huvudet på hunden så att inte "vattendimman" kommer i ansiktet på hunden dvs nos eller öron eller ögon. Spraya pälsen med örtvattnet. Både på över sedan och på sidorna. Pälsen ska inte bli blöt utan fuktig. Spraya morgon och kväll innan rastningen. Vi brukar börja spraya ca två veckor innan fästingsäsongen börjar för då har pälsfibrerna hunnit suga in örtvattnet och bli "mättat". Sedan sprayar vi varje morgon innan promenaden så länge fästingsäsongen är igång. På katt: ta fram flaskan. Gör som männen gör när de tar på sej rakvatten. Häll lite örtvatten i handflatorna och stryk ut det på pälsen och på benen och svansen. INTE på huvudet! De ska INTE få örtvattnet i ansiktet eller nosen eller i ögon eller öron! Stryk på lite örtvatten mellan öronen och på bröstet istället. Gör detta som på hunden. Dvs innan katten går ut. Detta örtvatten fungerar även mot myggor. Även hästar och kor mår bra av att sprayas med detta. Djuren bryr sej inte om smaken på örtvattnet för de slickar/tvättar sej som vanligt. Detta fungerar lika bra på människor. Vi stryker på de bara benen och armarna när vi går ut i trädgården. Och när vi går till skogen så sprayar vi lite på kläderna och i håret. Vi brukar slippa fästingar och myggor. Vi har även i ett krm av detta i vattnet i aromalampan på uteplatsen."

 

Senaste kommentaren

07.11 | 08:54

Googla på Verm-X så får ni fram vart man kan beställa denna produkt/Marianne

25.10 | 19:51

Jag undrar var får jag tag i dessa produkter fick en lista men inget man lägger i vatten vill ha till hunden och mig själv har mycket dåligt immunförsvar

06.10 | 21:02

hej, vart köper man dessa produkterna? mvh grethel

28.09 | 19:13

Hej-Har beslutat att hon blir kvar-vi kämpar på här. Mvh Marianne

Dela den här sidan