Hur fungerar Verm-X

Verm-X är ett preparat som jag använder när jag avmaskar mina hundar/valpar-i stället för apotekets avmaskningsmedel-som många gånger gör så att valparna blir jättedåliga i magen-som jag för övrigt har varit med om -en valp var dålig i flera veckor med kraftig diarée efter avmaskning med Baminth- har även läst på olika forum där uppfödare skriver att valparna har blivit jättedåliga i magen av avmaskningsmedel. Jag tycker inte man ska avmaska små valpar eller hundar överhuvudtaget i onödan med kraftiga medel-

Verm-X kan hjälpa till att skapa en basisk miljö i mage och tarm vilket kan leda till mindre påfrestningar på det intestinala systemet. Verm-X kan bidra till att återställa och bibehålla en sund mikrobiologisk miljö i mage och tarm. Verm-X är väldigt skonsamt mot magen. Med regelbunden utfodring av Verm-X kan man upprätthålla en god tarmhygien året runt. Våra djur utsätts ofta för yttre påfrestningar, vilket är svårt att förhindra. Det är då Verm-X mest behövs.

Fungerar örter?

Verm-X består av örter som århundraden har använts på ett naturligt sätt för att upprätthålla en god tarmhygien. Före 1930-talet hade vi endast örter att tillgå. Verm-X har skapat en formula som gör det möjligt att ta tillbaka en metod som stått sig genom tiderna. Därför är Verm-X idealiskt för de som på ett naturligt sätt vill ta hand om ett viktigt område inom djurhållningen.

Är Verm-X bara förebyggande?

Nej, det är en vanlig missuppfattning. Verm-X är en kraftfull produkt som med hjälp av den miljö som skapas i tarmen både kan ta hand om aktuella störningar och jobba förebyggande.

Mitt djur är dräktigt, kan jag fortfarande använda Verm-X-Kan jag ge Verm-X under laktation?

Ja-man kan använda Verm-X både under dräktighet och under laktation.

Jag har ingen historia på mitt djur-Hur ska jag göra?

När man introducerar Verm-X, eller vid speciella tillfällen, är det fullt möjligt att ge dubbel dos under en period. Om du är tveksam konsultera din veterinär. Att ta ett träckprov är också viktigt när man tar hand om ett djur.

Kan jag använda Verm-X samtidigt som jag behandlar mitt djur med läkemedel?

Ja, det finns inga ingredienser i Verm-X som kan hämma effekten av läkemedel.

Verm-x bidrar till att bibehålla en sund mikrobiologisk miljö i mage och tarm.

Dålig pälskvalitetm eksem, tandsten, "skräp" i ögonen, illaluktande urin, dålig hovkvalitet, stelhet i kroppen, höftledsproblem, kramper, värk och retlighet är några av de symtom som kan bero på kroppens syra/basbalans-PH balans. När djuren föds har de ofta en bra balans mellan syra och bas men dagens moderna livsstil och kost bidrar till en försurad krop.

Sur mat betyder inte att själva maten är sur, utan att när prodeiner och kolhydrater sönderdelas i mage och tarm bildas syror i kroppen/blodet. FÖrsurningen sker främst genom maten de äter men även genom bl a stress, tristess, proteinöverskott, för lite motion och via dricksvatten, inandningsluft och för hästen-gräset de äter.

En sur kropp kan även lätt bli värd för parasiter och fästingar vilka har svårt att leva i en basisk miljö. Klåda i rumpan, svullen buk, förstoppning, diarée, dålig aptit, avmagring trots god aptit, soleksem och allmän trötthet kan vara tecken på parasiter.

Verm-x är ett registrerat fodertillskott för djur, gjort av örter, som bl a bidrar till att återställa en basisk miljö i mage och tarm, till ett bättre immunförsvar och underlättar matsmältningen.

Verm-X produkter innehåller örter som timjan, vitlök, kanel, pepparmint, cayennepeppar (OBS tävlingskarens för häst) snärjmåra  m fl.

Verm-X för häst lanserades i England 2002 och finns i dag även till katt, hund, kanin, burfågel, får, get, ko, gris, anka, höns,tävlingsduva, viltfågel, rovfågel,småfågel, vildsvin,rådjur, hjort, alpaca, lama.

2009 lanserades Verm-4U som är ett örttinktur för människa.

Verm-X innehåller bara ekologiska örter.

Verm-X för hund

Finns i 2 varianter, chrunchy och flytande. Chrunchy ges varje dag hela året och flytande ges tre dagar varje månad. 

"Min hund är kräsen, kommer den att gilla Verm-X?"

Verm-X innehåller inga artificiella tillsatser vilket ger en mildare doft. Om smakligheten är av avgörande betydelse rekommenderar vi Verm-X chrunchy då den innehåller kyckling och laxolja-som förhöjer smaken.

"Min hund är allergisk mot bl a Kyckling, kan jag använda Verm-X?"

Ja, vad det gäller fjäderfäallergi är det kycklingköttet som innehåller allergener eller allergiframkallande substanser som kallas puriner. Eftersom vi använder fjäderfämjöl och inte köttet, finns det inga puriner som kan framkalla allergiska reaktioner, Vid tveksamhet kontakta din veterinär och introducera Verm-X succesivt.

Avslutande ord från experten

"Det känns fantastiskt att ha en så effektiv örtprodukt som under påfrestande perioder har möjlighet att stödja den intestinala tarmhygienen och förebygga god hälsa. I dessa tider av övertro på läkemedel och läkemedelsresistens såsom MRSA är det skönt att veta att det finns en produkt man kan lita på och som skyddar utan att skada oss själva, våra djur och vår planet. Den traditionella läkekonsten har stor plats i vårt moderna samhälle men örterna har alltid haft en plats i vår kultur"

(Veterinär Nick Thompson)

Kommentarer

Tarja

22.03.2021 16:08

Hej!

Var kan jag köpa verm-x?
Har en dräktig tik på dag 42 idag, och två hanar som väger mellan 4-6 kg.
Jag vill gärna köpa verm-x till alla tre hundarna.

Mvh/Tarja

Senaste kommentaren

07.11 | 08:54

Googla på Verm-X så får ni fram vart man kan beställa denna produkt/Marianne

25.10 | 19:51

Jag undrar var får jag tag i dessa produkter fick en lista men inget man lägger i vatten vill ha till hunden och mig själv har mycket dåligt immunförsvar

06.10 | 21:02

hej, vart köper man dessa produkterna? mvh grethel

28.09 | 19:13

Hej-Har beslutat att hon blir kvar-vi kämpar på här. Mvh Marianne

Dela den här sidan