Avmaskning

Jag använder mig inte av Apotekens avmaskningsmedel som är mycket starka för valpar och även för vuxna hundar-Preparatet jag använder heter Verm-X (som jag även är återförsäljare för)

-kullen (Tezla & Lily som är född våren2015) testade jag med Verm-X på-även moder Beda fick det under dräktigheten- Innan jag levererade Lily så skickade jag in prov på bajset från Lily och naturligtvis även Tezla (som jag behållit ) till Kollamasken-för analys om det fanns någon mask och provsvaret visade -Ingen tillstymmelse till mask- Varför ska man använda sig av starka avmaskningsmedel som finns på apoteket när det finns Örtpreparat som tar bort mask. Mer information om Verm-X finns på en egen länk. Även Allergy-X.

Har även läst att man kan använda PUMPAKÄRNOR Ekologiska Osaltade Orostade för att avmaska valpar o vuxna hundar- Man ska då mixa kärnorna till pulver, Man ska dosera 1 tsk/10 kg hund-valpar doseras 3 gr/dag. Det gör nog ingenting att man  ger lite pumpafrö varje dag heller till sina vovvar.