Kennel Carumas

Började med Fransk Bulldogg år 2008. Då jag köpte in min första tik Beda. Hon fyller 11 år i  okt-19 (Tyvärr så finns hon inte längre med oss längre-Hon är så saknad-Hon har fått så fina barn och barnbarn och jag är så tacksam att hon kom in i mitt liv.

Jag bedriver en liten uppfödning av Fransk Bulldogg i hemmiljö. Bor i  i Skutskär ca 2 mil söder om Gävle. Jag har fött upp 7 kullar=med totalt 17valpar sen 2008.

(Bedas första kull Bodil-Evert & Helge) Bedas 2;a kull (Einar) Bedas 3;e o sista kull (Tezla & Lilly)  

Jill har fått 2 kullar

1;a kullen-Lord Chubbs & Kajsa) samt  

2;a kullen;

Carumas Wirra Wirra (Edith- & Zigge Carumas Mr Wolf Buff)

Tezla (Bedas dotter födde sin första kull Juli-19 3 valpar -(Hanar)  hon födde själv som sin mor har gjort vid hennes 3 födslar.

Carumas The Right One Zaplin (Diesel) Carumas The Right One Zaltufo (Baggio) Carumas The Right One Zizou (Louie).

Tezla födde sin andra kull Okt-20-& det blev 4 gossar.

Valparna får socialisera sig med andra vovvar- barn (mina barnbarn) och vår katt.

Jag har haft FB sen 2008 - och jag kallar mig inte för expert på rasen-

Har den uppfattningen att man blir aldrig fullärd-det finns alltid något nytt att lära sig. 

Kennel Carumas innehas av Marianne Westin (Fransk Bulldogg)

kontakt Marianne 070 4994589 marianne.westin58@gmail.com

Lena Lindegren (Dvärgpudel-Mellanpudel & StorPudel)

Kontakta Lena Lindegren för mer information (om det gäller pudel)

070 2377561 Lena

Har gått Uppfödar Utbildning i Gävle-Avsnitt som jag har gått är; Utfodring-Valpens Beteende-Genetik-Parning/Valpning-Juridik.

Utställning eller ej

Uppfödare (Men inte längre utställningsintresserad) Ni får kalla mig Hobby-uppfödare eller vad ni vill-men; Är jag en sämre uppfödare för det?

Kennl Carumas har haft 7 kullar- Har sålt mina valpar till valpköpare som inte tycker att utställning inte är det viktigaste-Dom älskar sina Sällskapshundar över allt annat-utan utställning-Men vill man ställa ut sin hund- som kommer från mig-så klart får man jättegärna göra det.

Är dessa hundar sämre hundar och inte värda nåt-för att dom inte har några utställningsmeriter och prisrosetter & pokaler som ägarna kan hänga upp på väggen.?!?

För vissa uppfödare är det väsentliga i livet att dom har så många utställningsmeriter på sina sålda uppfödda hundar. Jag tycker att man kan vara en bra uppfödare ändå -och vara seriös-fast man inte gillar utställningar.

Jag är jättenoga med till vilka jag säljer mina valpar- och jag anser att jag inte har sämre avelsmaterial på mina hundar än andra som ställer ut sina framgångsrika hundar-
Vad är det som säger att dom är bättre än mina.? Domarna som dömer fram hundar som är osunda & t o m opererade  & vidagat näsborrarna- så dom kan andas bättre- mm- och ger dom fina priser- & titlar? - Domarna får ingen uppgift att dom hundarna är opererade- Tycker det inte är OK-

Är det bra avelsmaterial?

Nej tack-jag kan vara utan utställningsmeriter på mina sällskapshundar-för mig är mina sällskapshundar lika viktiga vare sig dom är utställningshundar eller inte.

Och det har jag även fått bekräftat av mina valpköpare-att det inte är det viktigaste-att springa på utställningar-Det viktigaste är faktiskt att ha en underbar familjehund som förgyller deras vardag-vare sig dom gör det med rosetter-pokaler eller ej.

Jag är stolt över mina uppfödda valpar & för att dom Glädjefyller vardagen till sina ägare
-och jag blir så glad att höra att det är den bästa hund dom någonsin hade kunnat fått.

Jag är oerhört tacksam för mina underbara valpköpare.

Jag anser att jag INTE har sämre hundar än andra som ställer ut sina hundar-Mina hundar är sunda-inga problem med andningen- Veterinären jag var till sist med Jill sa; Det är såna här exemplar man vill se gå i avel Hon har även en perfekt ryggrad. Veterinären sa; det är otroligt underbart att se en sån fin rygg på en FB.

Min Beda har fött 3 kullar och alla gånger har hon fött naturligt utan några som helst komplikationer. Min Tezla (avkomma från Beda) Har fött 1kull (själv utan snitt)  3 st Hanar- & har lite längre svans än dom flesta men den är godkänd-frågar ni mig så tycker jag det ser bra ut om dom har en liten än ingen alls.

Bara för att jag inte är tävlingsmänniska & inte tycker om att springa runt på utställningar och ogillar vaccinering-betyder inte det att jag skulle ha några sämre hundar för det.

Jag är mer intresserad av att ha friska och sunda hundar. (- det kan man ha utan utställningar och vaccineringar)

Läs gärna på om vaccin och vaccinskador/biverkningar på min sida. (Länk vaccinbiverkningar)

Men jag är medveten om att alla uppfödare inte tycker som mig-men alla har rätt och tycka som dom vill och det är upp till var och en att göra som dom vill-jag respekterar andras val och jag hoppas att jag blir respekterad för mina val och är det inte så-så får man söka sig till en annan uppfödare. 

 Lämna gärna ett tassavtryck=hälsning i GÄSTBOKEN innan ni lämnar sidan